Monday, February 8, 2010

TANYA SAMA ITU HUD HUD lagi...

Lihat dunia dari mata burung
Atau lihat dari dalam tempurung
Yang mana satu engkau pilih

Dalam kalut ada peraturan
Peraturan cipta kekalutan
Di mana pula kau berada
DI SINI



Menilai sesuatu dari sumber yang telah terbukti kebenarannya sudah tentu kita tidak akan sesat seperti Al-Quran dan Hadis... Atau menilai sesuatu itu mengikut perkiraan logik dari kotak pemikiran manusia yang terbatas ditambah pula dengan hati yang gelap gelita... Yang pastinya kita sentiasa ada pilihan di sini dalam membuat pertimbangan...

Singkap kembali sejarah Rasullullah membawa cahaya pada Zaman Jahiliah... Rasullullah mengajarkan Islam pada masyarakat yang jahil... Maka dalam keadaan jahil itu wujudlah satu sistem yang sempurna... Namun dunia kini sudah jauh berubah, sistem yang sempurna itu sudah tidak diguna pakai... Tempatnya diambil alih oleh undang-undang ciptaan manusia sendiri yang terlalu banyak kekurangan, Terkadang itu banyak kontroversi berlaku dan kita berada DI SINI...


PEACE


11 comments:

Adam said...

thanks bro!

sebab lenkapkan aku punya maksud lagu tanya sama itu hud-hud.

anyways salamat berkenalan.

mamai said...

yang pasti yang akan sampai cuma satu jalan

*naziela said...

memang bro~

fikiran manusia memang terbatas..

maiyah said...

krn terbatas tu le gunalah dgn sebaiknya dgn landasan yg betul

IRIS said...

Suka lagu tanya sama itu Hud2...

hehehe

PEACE.

dkama said...

Bro dah lama aku follow ko punya blog... tapi senyap jer... selamat... PEACE...

dkama said...

to mamai:
haha bro satu jalan kah kita... InsyaAllah.. PEACE...


to naziela:
memang ada batas pun... siap ada yang tanam ubi lagi... PEACE...


to maiyah:
betul tu sis.. landasan dah kompom betul tapi orang tetap nak guna yang terbatas tu jugak...


to IRIS:
sajak2 IRIS pun sedap2 gak... lagi best dari lagu ni apa... ehm PEACE...

meo188 said...

bro xlayan lagu indie ke?

meo188 said...

bro xlayan lagu indie ke?

dkama said...

meo188:
kalau ada pengaruh rock layan bro... tapi kalau pop tak layan... Rock modern pon best gak....PEACE...

hans said...

undang2 manusia memang ada kelemahan