Tuesday, March 30, 2010

Blues Ular Sawa

Wajah dan gaya semua buka mata
Tutur bahasa lagaknya orang kaya
Pandangan impian mungkin kau kan tergoda
Pantang di sapa kau kan jadi mangsanya

Katanya buta buta kan mata mu
Ikut ikutkan nafsunya
Hanya ada seminit saja katanya
Nanti dulu kaki ku ini bahaya
mari mari katanya

Kau bijak pandan semua dah tergadai
Kau punya pandai jangan aku jadi macai
Jangan pandai pandai nanti kau kena tibai
Ragam orang kita ada saja yang terkena

Ada ada kan cerita bikin orang purak peranda
Sana sini musuh sahaja dasar tidak berguna
JAHANAM

Ja jangan ja jangan hampiri mereka
Ja jangan ja jangan memenuhkan dosa
Terpulang dirimu untuk menjadi kaku
Cerita dah laku dasar penipu

Pandang lah ke dalam dan kupaslah kendiri
Tapi hati busuk sekali dan kira...
Beruk dah suka ular sawa dah terkena
Suka sama suka tapi aku tidak rela

Ja jangan ja jangan hampiri mereka
Ja jangan ja jangan memenuhkan dosa..




p/s:- jangan terpedaya ngan skim cepat kaya


=PEACE=

Friday, March 26, 2010

Lipas Kudong

Dalam luka kau masih nak lari ... Mana kau nak pergi
Bila tak ligat apa nak buat... Terimalah takdir mu
Kau bawa lendir dari buntut mu... Telur diberi di lantai retak

Lipas kudoooooooooong

Mana rakan dan teman kongsi yang bersarang di sini
Tak usah lagi berangkuh diri... Tak usah minta ampun
Dunia ini telah kau racuni...
Kini tempat mu di dalam api

Lipas kudooooooooooooooooooooog

Dalam gelap engkau bermaharajalela
Cuba tengok kau kini di pentas nyata

BARU KAU KENAL PENANGAN KU
HAHAHA




=PEACE=

Thursday, March 25, 2010

SI TEDI BUAT CONTEST : BILA DAK ITAM BERDIALOG

Photobucket
Ni tikus jenis apa ye?? Jantan ke betina??
Jinak semacam je!! Arhhh Pening aku


Photobucket
[Asyik Si tedi berfikit lalu]
ZZZzzzzzzzZZzzzzzzzZZzzzzzzzzzzzzZZZ




2 sebab kenapa aku selalu berkunjung, membaca dan mengomen di "Kadangkala Diam itu Adalah Lebih Baik" ialah
1- Sebab blog ni cukup menarik dan lain dari yang lain..
2- Si teDi sangat sangat spoting..

Tajuk entry yang terkesan kat hati aku ialah "LAKSA BELASAH JE" sebab aku aku cukup suka makan laksa..

Satu tajuk yang membuatkan "Kadangkala Diam Itu Adalah Lebih Baik" lebih mantap, lemak berkrim disukai ramai ialah... "Rock 'n' Roll" tak kesah ar pasal apa janji ada unsur Rock... PEACE..

Saya mengharapkan "Kadangkala Diam Itu Adalah Lebih Baik" bertukar menjadi "Biasanya Diam Itu Adalah Lebih Baik"




Ok buat semua sebenarnya aku cuma menyertai satu CONTEST Yang di buat oleh sI tEDI dalam blog beliau yang bertajuk Kadangkala Diam Itu adalah Lebih Baik... Kalau korang nak joint gak klik kat sini...


=PEACE=

Sunday, March 21, 2010

Rock n Roll Orange

Teg nih berasal dari blog Miss Oren iaitu "BERJALAN,, MELIHAT,, MENTAFSIR"

1. Adakah anda rasa HOT???

Sudah tentu tak... tak caya datang ar Genting Highland...

2. Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang!



3. Cerita pasal gambar?
- Aku rembat gambar nih dari Blog tUyA... hehehe...

4 . bila kali terakhir anda makan pizza?
- Semalam lepas aku baca tag nih aku terus gi makan pizza ngan wife aku...

5 - lagu terakhir anda dengar?
- SEARCH- Gothic malam edan...

6- selain nama sendiri, anda di panggil nama apa?
- Rock_kapak

7 - tag lagi 8 org


i- Tuya
ii- Tikar_Terbang

iii- Maiyah

iv- Aku-punyo-pasal

v- Gadis Kampung Separa Bandar

vi- ZaiMI

vii- meo188

viii- mamai



8. siapakah org no.1 kepada anda?
- Cekgu yang ajar aku buat blog

9. katakan sesuatu mengenai org no.5
- Aku baru kenal dia... Tapi aku rasa dia spoting...

10. no.3 ada hubungan dengan siapa?
- 2 org anak dia

11. bagaimana pula dengan no.4
- pandai melukis... kawan sekampung aku merangkap rakan seperjuangan masa kecik2 dulu... Tak sangka jumpa dalam blog...

12. pesanan kepada orang no.6
- Salam perkenalan... Jangan lupa jawap teg aku nih...

13. kata2 cinta untuk orang no.2
- Cinta umpama sambal belacan yang ko buat ari tuh... Perhh aku ingat sampai mati... Bila ko nak buat lagi??

14. adakah no.7 dan no.8 mempunyai persamaan?
- dua2 Best, selalu lawat blog aku...

15. berikan 5 perkara yg anda tau tentang org yg mengtag anda
- Warna Oren
- Emo

- Cun

- Anak tunggal
- Tak Makan Durian

16. persamaan antara KAMBING dan LEMBU?
-Dua2 tak makan sambal belacan dan dua2 tak masuk blog aku

17. perasaan anda wat tag ni?
-Sangat terharu pasal teg ni panjang sangat di tambah pulak dengan tenet yang slow tahap itik berenang di lautan...



=PEACE=

Saturday, March 20, 2010

1Malaysia

Pagi tadi aku lepak kat Mc.D sebab ada kerja sikit nak dibuat lalu aku memesan coke dan amik tempat duduk yang paling ujung... kira cam ujung benua jugak la... Wifi kat sini kuat so sempat aku tenet dulu... Jimat la limit Broadband aku... Ada pulak orang cina satu Family datang makan kat meja sebelah... Pastuh bapak dia datang kat aku pinjam lighter... Pelik pulak aku, takkan dia nak isap rokok kat sini... Tanpa memikirkan masa depan aku pun kasi jer la dia pinjam....

Pastuh Diorang nyanyi lagu Selamat hari jadi dalam bahasa melayu... Terharu pulak aku... hari jadi anak dia yang bongsu... lantak ah yang penting jap lagi dia pulangkan balik lighter aku tuh.... Perasaan sangka buruk yang mengatakan lighter aku kompom kena kebas menebal hahaha... Tapi sebaliknya Dia bawak sepotong kek kat aku sambil pulang lighter... Nyesal aku sangka buruk... Wife dia pun bukan main ramah lagi... aku wish besday kat anak dia... Tak lama lepas tuh datang pekerja Mc.D berbangsa India pulak cakap kat aku "Bang nak refill coke?" Ok best... Penuh balik cawan aku... hahaha... Sebenarnya walaupun kita berlainan bangsa tapi kita dah terlampau lama bergaul... Cuma lain bangsa lain budaya... Kalau semua paham, 1Malaysia kompom akan berjaya...

=PEACE=

Thursday, March 18, 2010

PINBALL...

KAU lihat guli keluli ku
Mencecah ke seratus di dunia mesin pinball
Superhero...

Kau bersedia jadi galang gantinya
Puteri yang telah ku tawan
Melangkah bersama kedunia senja

Hey babe!
Nak kisah apa mentari bercantum dengan bulan

Hey babe!
Dan kenyataan bercampur dengan hayalan

Hay babe!
Peduli apa makhluk serigala

Hay babe!
Kita pun apa kurangnya

Kita lah watak watak perkasa
Yang kita mimpi mimpi kan dulu



=PEACE=

p/s:- Game buat orang lupa yang hari dah larut malam...

Wednesday, March 17, 2010

Dari Mata Ku Melihat Ciptaan Mu


Huh dah lama sangat aku tak dapat AWARD tapi kali nih dapat pulak...
So dengan gembiranya aku tak dapat mengelak hahaha...
Datangnya dari blog yang terpaling best dalam dunia bertajuk "perjalananku masih panjang" kalau tak caya klik kat sini

TQ TQ TQ TQ TQ TQ
KAK MAIYAH



1. Thank and link the person that gave you the award.
2. Pass this award to 15 bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic
3. Contact said Blogs and let them know they’ve won the award
4. State 7 things about yourself.

15 Orang mak ai ramainya... mana aku nak cekau... nasib la sapa2 yang terlibat tuh yer...
jeng jeng jeng

Hakim
Tikar Terbang
NFM
zia
Nazz@Purple
Budak Baik Tapi Nakal
naruto
cicakman
kura-kura belakang umah aku
Tok Ketua Kg Cempedak
Blitzkerk
[s]Cim0n
Tapir
R-nab
2pai

7 things about myself
Rock
Bengong
kuat Makan
Sabar-ada la sikit kot
Menggelabah
aktif
kasar



=P E A C E=



Monday, March 15, 2010

AKU DAN PUNCAK GENTING

Hari demi hari aku kat sini,
Aku dah semakin selesa...
Tapi hakikat sebenarnya selesakah aku...?
Sedar tak sedar dah DUA TAHUN SETENGAH aku kat sini...
Dalam tempuh tu juga lah aku membena kehidupan yang tak pernah terlintas kat kepala hotak aku sebelum nih...

Sebenarnya aku selesa dengan hidup aku sekarang tapi aku tak selesa dengan kerja aku sekarang...
Sebabnya ialah kerja aku terlampau menekan sangat sekarang nih...
mungkin kesabaran perlu di tebalkan lagi...

PEACE

Sunday, March 14, 2010

KEDAMAIAN Dkama Dengan Dmajor

Kata kata mu membisik makin suram
Namun bagi ku terasa IKLAS

Aku tersentak LALU tersedar
Cuaca dingin melanda hati yang kian
RAWAN

Terbayang seribu Kemungkinan
Bila aku mendakap kau pun hilang
D a r i P a n d a n g a n


PEACE