Wednesday, June 2, 2010

SUATU KETIKA - part 2...

Dalam asyik aku terkhayal melayan perasaan, sebatang rokok ku nyalakan. Lalu kemudiannya ku capai pula sebuah gitar tua yang setia menunggu ku di hujung penjuru. Tanpa sedar jari jemari ku memetik tali gitar mengalunkan sebuah lagu tanpa suara dari ku. Argh bosan. Aku tersentak dari lamunan sebentar tadi lalu ku pasang lagu dari pc ajaib di hadapan mata. Maka berkumandanglah sebuah lagu yang cukup keras menggegarkan gegendang telinga aku. Lagu ciptaan M.Nasir dan liriknya oleh Bob..

Oh hinggut hinggut lah kepala
Kasi relex lu punya jiwa
Keras muzik keras kepala
Apa lu nak jadi.. jadilah

Hey
Gua jerit sampai perit
Pasal tiket sepuluh ringgit
Asyik yo yo yo asyik ye ye ye
Lu menari nari nari nari
Dan sama sama penat
Janji sama sama puas

Hei hei hei hei hei
Asyik hei hei hei hei hei
Mari kawan ku mencari
Menilai lu punya suka...

Jiwa Rock n Roll
Apa Rock n Roll
Mana Rock n Roll
Siapa Rock n Roll

Ini Rock n Roll
Inilah penyakit
Ramai yang tak reti
Konon Rock tapi berjiwa

Seluar koyak main cinta
Menangis dengan lagu cinta...



Lagu yang cukup layan. Suara Awie yang mantap diselang pula dengan petikan gitar dari Joe Wings. Rock n Roll Lu Punya suka amat bermakna pada aku. Tiba tiba pintu bilik aku kena ketuk. Dan suara ijat yang sumbang tu pun jelas kedengaran.

''Wei Rock_kapak lauk datang cari ko ni. Dia tunggu kat luar"

Argh potong stim betul la lauk ni. Apa pulak yang dia nak malam malam buta ni. Aku terus keluar bersama gitar kesayangan ku.

"Apa hal lauk?" "Rock jom ar kita lepak kat tempat biasa.. Apa barang dok rumah cam anak dara... Lipat kain ke?"

Bergegar jugak darah muda aku bila dituduh lipat kain. dengan langkah yang layu aku keluar rumah dan mengikut lauk ke pantai klebang. Di pantai ini lah tempat aku melepaskan tekanan. Dan di pantai inilah aku mengenal diri ku. Dan di pantai ini jua lah tempat yang selalu kena dengan jiwa ku.



p/s : nanti aku sambung lagi...


=PEACE=

18 comments:

mamai said...

gua pun layan lagu nie dulu

hans said...

ini lagu ekr?

dkama said...

to mamai...
Lu otai mesti layan bro... PEACE..


to hans..
Lagu Rock dulu2... orang lain nyanyi tak sedap... Awie je yang sedap nyanyi lagu nih... PEACE...

meo188 said...

rock bro!

dkama said...

to meo188...
PEACE Bro...

Nek Cun said...

Dkama... apa salahnya lipat kain? Sambil lipat-lipat tu... rock-rocklah sikit, kan seronok tu!... hehehe...

dkama said...

to Nek Cun...
Lipat kain tuh tak salam nek cun tapi yang problem nya kena tuduh cam anak dara tuh... hahaha nanti ada masa dkama tolong nek cun lipat kain... PEACE...

sekamar rindu said...

salam...bro dkama,


gua pun..sama..layan lagu ni..

dkama said...

to sekamar rindu...
hahaha ini lagu beantu ar... mejoriti matrockers akan ingat sampai bebila... sekarang dah slow tapi kalau dengar lagu nih layan jugak lagi... PEACE...

zia said...

gua pun layan lagu ni gak aper..hehehe..

dkama said...

to zia..
hahaha ialah tu... layan la sangat... PEACE...

HonEyBuNNy said...

yeahhhh...rock untk PEACE..ehheh..eh..ada lg ke kesambgnnnya??hahah

zia said...

ialah bro..lu nk lagu ape..jerangkung dlm almari..opera hidup..harapan..hehehe

dkama said...

to honeybunny...
kompom gwa akan sambung... cerita panjang lagi... hahaha... PEACE...


to zia...
Perh lagu pebret gwa tu... kompom Rock gak... PEACE...

hans said...

owh
patutlah

p/s : Review Lagenda Budak Setan Di Blog Saya

blueCITY® said...

salam bro,
waaaaaaaaaa tak minat sangat rok metal , wa layan rok jiwang jer
ekekekek...

lagu2 slow rok layan gak
yg fenin2 ni sori
bikin serabut itu kefala
hahahhah...

kenapa?
mat rok tak leh lipat kain ke?
hahhahaah..
mat rok juga cintan per
lalallala

dkama said...

to biru...
mana bole lipat kain... lari konsep... haha... peace...

POSH76 said...

sore awie mmg terbaek hehe