Monday, March 16, 2009

SKYWAY'S MINI ZOO

Siapa sangka di dalam bangunan yang kecil dan di tengah-tengah kesibukan orang ramai yang lalu lalang mencari hala tuju dan destinasi mereka terdapat sebuah tempat yang menarik untuk dikunjungi.. Amazing Ten Animal kingdom merupakan mini zoo yang terletak di bangunan skyway genting... Apa yang menariknya di sini ialah terdapat lebih 500 spisis haiwan yang jarang ditemui di Malaysia... di antaranya ialah spisis ikan yang cantik dan unik, beraneka spisis burug yang menarik dan pelbagai retilia yang comel... semua haiwan disini pastinya menarik hari anda... dianggarkan lebih 200 orang pengunjung setiap hari yang mengunjungi mini zoo ini.... pengunjung yang mengunjungi tempat ini biasanya adalah pengunjung Genting Highland yang datang menaiki bas dan kereta kebel skyway.... Jadi sebelum mereka menaiki kereta kabel sempat juga mereka bersantai di sini dan melihat keunikan pelbagai jenis haiwan ciptaan tuhan... Harga tiket untuk masuk ke mini zoo ini ialah RM7.00 bagi kanak-kanak dan pengunjung tempatan dan RM12.00 bagi pengunjung luar negara............... Untuk menyiapkan artikel mengenai Mini Zoo ini saya dan kawan-kawan saya dibenarkan masuk percuma... ternyata mereka yang bertugas di sini agak ramah dengan pengunjung... Haiwan-haiwan yang dipelihara di dalam mini zoo ini juga kelihatan gembira mungkin disebabkan oleh layanan yang diterima. Pastinya anda akan berasa seronok apabila berada di sini nanti...(Gambar hiasan di atas adalah gambar saya dengan patung anjing dan bukan anjing hidup. catatan ini bertujuan untuk mengelakkan salah faham anda tentang saya)..

2 comments:

dkama said...

kepada sesapa yang nak buat komen kat sini silakan.... aku akan baca komen korang ngan hati yang terbuka

loveniza said...

hai..
niza pon nak p gnting nanti bln may ni...
kenal x abg fauzi??die pon keje gnting gak
dkama,np xleh chat?xde tmpt nak taip la kt chat dkama ni..jgn lpe check k!