Monday, January 24, 2011

CROMOK - Misery



Kalau ikut pada buku sejarah Tingkatan 2 yang ada dalam Kepala hotak aku Cromok terdiri daripada 4 orang ahli iaitu Din, Miji, Sam dan karl... Sejah yang tercatat dalam kepala hotak aku ni agak sikit sebab otak aku pon sempit... Maka aku buat keputusan untuk tanya ngan Google... Maka luas ar sikit sejarah kumpulan cromok ni di mata aku... hahaha...

Cromok merupakan sebuah band Trash Metal yang terdiri dari pada pelajar2 Malaysia yang melanjutkan pelajaran di luar negara... Ditubuhkan pada tahun 1987 di Australia dan aktif dalam arena muzik underground ketika itu dan merakam album pertama diorang di sana yang bertajuk "Image of purity"... pada tahun 1991 ketika karl miji dan Sam habis belajar dan pulang ke tanah air baru "Image of purity" di edarkan di Malaysia menerusi Valentine Records... masa tu Din masih belum habis belajar lagi... ok korang layan ar dulu lagu ni... kalau ada yang minat lain kali aku sambung cerita pasal cromok...\m/


=PEACE=

6 comments:

hans said...

owh
penah dengar masa sekolah2 dlu
hehehehe

Korang Ada Petua Hilangkan Masalah Bibir Pucat?Kongsikan!

dkama said...

Tu ar pasal... band ni susah betul nak dengar berita pasal diorang... \m/

hans said...

skrg diorang buat apa jer?

Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

meo said...

wah, sy suke lagu2 metal cenggini...

metal bro!

PendekarPetai said...

laa aku ingtkan cromok luar negara nyer band... tq for da info bro!!

dkama said...

to PendekarPetai...
Tua ar pasal... ramai orang tak tau pasal Cromok ni... \m/