Tuesday, November 16, 2010

AKU ADALAH DOT DOT DOT.

Masa sekolah dulu aku pernah kena buat karangann "Aku adalah sepasang kasut"... Maka dengan penuh semangat kekasutan aku menjadi kasut yang hensem lalu di kasihi oleh tuan aku... Namun aku dipijak-pijak oleh orang ramai pabila aku ditinggalkan oleh tuan aku di tangga Masjid... Hahaha itu cerita masa aku kecik2 dulu... Waktu kecik lagi kita diajarkan supa boleh berkhayal ke alam fantasi atau boleh berfikir di luar kotak pemikiran... Karangan2 yang seumpama ini dah semakin popular bila aku tengok kat rancangan Raja Lawak Astro... Kumpulan sepah menjayakan tajuk ni dengan berlakun menjadi kapur... hahaha... korang tengok ar sendiri raja lawak... Di zaman serba canggih ni maka terhasillah perbualan ringkas melalui FB... jom kita saksikan... Peeeweeeet...




Klik pada image untuk tumbesaran..

21 comments:

ryta said...

imaginasi perlu sbgi pendorong utk mereali'sasi'kan suatu impian (sasi the don feat amy)...tp klu terlebey mnm sarsi leh wat kita berkhayal ke alam fantasi...
...kasut ibarat lilin...

rm100,50,5,2,1,2posen,seposen...
ko> satey 10 btg kak
aq> siap
ko> nah rm5.99
aq> x cukup ni dik
ko> elehhhhh satu sen pun nak bekire ker...
aq> klu xde satu mcm mn nk kira sampai 100 ribu juta...

ciK LyndaWawa igUana said...

saya sebatang pen..hehehe

HonEyBuNNy said...

hahhah...teringat jugak...dlu selalu kena wat karangan cm tu kan..ehhe

dkama said...

to Ryta...
Ya betol... hahaha dekut tol la ko ni... PEACE...


To Cik Lindawawa iguana...
Abis dakwat kena buang... sadis... hahaha... PEACE...


to HoneyBunny...
hahaha kena jugak ke..? PEACE...

maiyah said...

ada yg tersirat dlm bercerita wlaupun lawak ;)

fafa punya said...

mangkuk betul!
kelakar kot!
hahahahah.
bengong!.
(sambil komen ketawa tak habis habis)
wakakakakaka.
ada lak boleh buat mcm tu.
idea sapakah?
semart!

NAJ HEBAT said...

ala yang...
i gune kredit card u kan?


i ok je...


muahaha..

cettt!

p/s: dermalah RM100 ke surau.. supaya seploh sen, doploh sen, dan sringgit ada member..

dkama said...

To Maiyah...
Nampak sangat orang miskin je yang gi masjid n derma kak kan?... hahaha


To Fafa Punya...
wowowowowo cool bebeh... hahaha aku rasa ni idea satu orang yang ada banyak akaun FB... Kreatif... fafa ada berapa akaun FB? haha sokalan cepu mas tu...

dkama said...

to Naj Hebat...
patut ar kad keadit aku kena blog...
yunk bila kita boleh bercengkerama di bawah sinaran bulan purnama... hahaha muah gak...

p/s :- sambil menderma jangan lupa doakan Dkama cepat kaya dan selawat kat nabi 3x...
PEACE...

ciK LyndaWawa igUana said...

saya adalah yang dolly..=]

Anonymous said...

Xanax (Alprazolam) is used to treat anxiety disorders and panic attacks. Alprazolam is in a class of medications called benzodiazepines. It works by decreasing abnormal excitement in the brain. Unlike other benzodiazepines which must be taken several times a day, Xanax is a once-daily formula, helping you all day long.
http://www.buyalprazolam.350.com

Anonymous said...

foifz ozinboinoinio zdnfiunifnudiunzind ziundiuvniuni unrzdiugnignz uniugn idzungnizdn idzgniugniudrniun iuzngrkniunithiaopkmf;zm kunh klngrioudrzdrm urhzg;miginjz;lzmri;nvcruzgmgzipduhgipzrnguhpaiw levitra alternative|[url=http://blog.bitcomet.com/post/555974/]levitra and viagra[/url]|[url=http://blog.bitcomet.com/post/555974/]levitra and blindness[/url]|[url=http://blog.bitcomet.com/post/555974/]levitra and diabetes[/url]|[url=http://blog.bitcomet.com/post/555974/]levitra success stories[/url]|[url=http://blog.bitcomet.com/post/555974/]levitra substitute[/url]

Anonymous said...

Good article. Thank you.
http://www.box.net/shared/es1a7397v4

Anonymous said...

Good article. Thank you.
http://ordernoctamid.blogreaction.com/order-nimetazepam,45559

Anonymous said...

Good article. Thank you.
http://ordernoctamid.blogreaction.com/nitrazepam-information,45558

Anonymous said...

The first is that processed tomatoes sauce and paste are more effective than raw tomatoes at reducing cancer risk. Michael Klieeisens team to see what is happening to the brains of cell phone users.
[url="http://dental-plan.co.cc/group/cigna-dental-health-care.html"]cigna dental health care[/url] [url="http://dental-plan.co.cc/blue-blue-cross-florida-dental-insurance-plan-shield.html"]blue blue cross florida dental insurance plan shield[/url] [url="http://dental-plan.co.cc/quote/aetna-dental-nj.html"]aetna dental nj[/url]

Anonymous said...

VIAGRA should not be euphemistic pre-owned with REVATIO as [url=http://www.brainmattertechnology.com/moodle/user/view.php?id=2751&course=1]buy Viagra online[/url] the unaltered prescription found in VIAGRA.

Anonymous said...

Cool. Thank you.
http://livelifewell.co.cc/

Anonymous said...

Cool. Thank you.
http://www.chiaroscoro.Co.CC

Anonymous said...

Good article. Thank you.
http://www.buyxanax.350.com

Anonymous said...

Good article. Thank you.
http://buybuyreally.info/