Wednesday, July 29, 2009

NAFISA

Bila gua ingat balik apa yang dah gua lalui dari dulu sampai sekarang, apa yang gua nampak semua perkara dah berubah... namun dalam hati nih gua rase gua sikit pun tak berubah... hanya perwatakan dan persekitaran saja yang berbah abis... Namun gua tetap dkama yang dulu dan tetap camtuh sampai bebila... Mungkin... Tetap suka melakukan perkara yang rutin cam dulu jugak walaupun orang len dah tak buat dah... Kat genting nih gua bakal di tinggalkan oleh kawan2 lama yang nak berambus mengikut haluan masing2... Dan kemungkinan selepas raya tinggal gua sorang je orang lama dan yang lain2 akan di ganti dengan orang baru... Apa akan jadi ngan gua lepas nih tak pasti... Tapi yang pasti gua tetap camnih... Orang lain dah lama berkukar rentak tapi Gua tetap Rock_Kapak... hahaha PEACE...

XPDC

Dikeheningan malam ini
Aku dihimpit kenangan
Sejarah cinta mengajarku
Sepanjang hari sepanjang malam

Dibenak ku kau sentiasa
Lalu memukau jiwa
Jadi sentimental lelaki ini

( korus )
Terkadang perjalanan jauh
Yang kan mampu aku menapak
Pendakian gunung yang tinggi
Lembah curam yang ngeri
Aku harungi

Sepuluh musim yang benderang
Bagai direndam perasaan
Mentari terik tak terasa
Awan mendung berlalu berganti masa

Itupun dia kehadiran
Yang tak mungkin aku lepaskan
Dakap erat sepenuh kasih
Genggam genggaman ini menambah seri

Biarlah dunia beredar
Rentak sama kita berlari
Menuju titik permulaan
Belum tahu dimana ia berakhir

9 comments:

Nek Cun said...

Dkama... biarlah orang lain berubah, tapi kalau Dkama rasa bahgia dengan keadaan sekarang, teruskanlah!... buat apa ikut perubahan yang orang lain buat kalau hati kita tak bahgia?... Sejuk tak kat atas genting tu? Lama gak nekcun tak pi sana!...

meo188 said...

yg pling best suara sengau tebuan mail... mendayu dayu....

rambut aku panjang... mereka kata aku jembalang... yeah!

DaliaLiyana said...

jdila diri kita...berubah bila kite betul2 dah ready...be urself!

sis_nita said...

hati jangan berubah yerr.. :)

Azan Subuh said...

xpe..asalkan kita bahagia, teruskan kehidupan...
hidup cuma sementara,akhirat jua yg kekal abadi...semoga kita juga bahagia di sana.

dkama said...

Nek Cun:
genting pun berubah-ubah gak la nekcun, jap panas jap sejuk... kalau nekcun tak bawak atok boleh beku tido kat sini... hahaha PEACE nekcun...

meo188:
lama tol la diorang menghilang... cari kat fun fair pun dah tak jumpa lagik... hahaha...

DaliaLiyana:
sesekali nak jugak berubah jadi autobot...Transform... hahaha... tq singgah sini... Salam Rock...PEACE...

sis_nita:
:) rasanya hati aku patut diubah... dah itam legam dah hati nih... Kalau tak dapat berubah jadi putih, dapat jadi kelabu pun kira ok... PEACE hahaha

Azan subuh:
Semoga kita bahagia di sini dan sana... Amin...

anaklaut said...

dkama,

tq sudi memberi komen di anaklaut..:)

Rajarockapak said...

GUA TAU LU AKAN JADI APA LEPAS NI BRO..
-LU AKAN NAIK PANGKAT (IN-CHARGE)
-LU AKAN DINAIKKAN GAJI SERTA ELAUN
-LU PUNYA KERJA ADA KURANG SIKIT

Pulau NAMOYAKI said...

:)
coba kau lihat semula lagu dari bumiputra rockers,zamn rock kapak dulu-dulu.

lagu BPR yg bertajuk:

'sudah sampai sini'

apa firasat mu orang yg diam di bucu dunia,