Wednesday, July 15, 2009

Wings vs XPDC

WINGS-KAU BUKAN BRADER


Lagaknya tenang tak ramai perasan
Adakalanya ia seakan budiman
Tapi air tenang jangan sangka tiada buaya

Dia tak kenal huruf dia tak kenal bangsa
Jika ada duit adalah barangnya
Duit untuk racun, racun untuk khayal seketika

Dia bijak pandai dan kenal semua orang
Yang di atas dan parya semua dalam genggaman
Tak bisa dikesan dia macam saudara

Di istana di rumah di haspital di mahkamah
Dia kan bersarang kalau tak dijaga
Kuasa tepung syurga igauan masyarakat

Kau bukan brader kau bukan orang
Perosak bangsa engkaulah binatang
Tak dapat ibu anak kau musnahkan
Asal puas nafsumu.... Menyokong Syaitan....
Kau lah syaitan............

P/S :- Dadah musuh negara


XPDC-KITA PENG YU


Aku bukannya engkau
Dan engkau bukan lah aku
Kita bukan sipolan
Dan sipolan bukan lah kita

Kita masing-masing ada lumbrahnya

Aku bukannya jantan
Dan juga bukan betina
Kita bukan sang haiwan
Dan sang haiwan bukan lah kita

Kita kau dan aku manusia

Beri ambil panggil datang
Walau api menjulang
Caci puji kawan lawan
Kita tetap terima

-XPDC-
Layan je

12 comments:

meo188 said...

cian XPDC sampe skrg xdpt ape2 award...

sHaH said...

ermm..
unfortunately, aku tak kenal lagu2 nih..

miss oren said...

agree..aku pun x kenal lagu ini...x cukup glemer kot

Dkama said...

meo188:
biasa sebab diorang tak menonjol dalam majalah n media... cuma popular di fun fair jer... tapi album diorang laris...

sHaH:
tapi ko menti kenal ngan diorang kan??... lagu2 nih bukanlah dari zaman ko dan mungkin bukan aliran muzik yang ko suka... PEACE...

mis oren:
wei lagu2 nih cukup glamer masa zaman kegemilangan diorang la... OTAI rock mesti tau punya... hehehe ko yang lum lahir lagi zaman tuh... hahaha PEACE...

mamai said...

kita peng yu aku bukan penyu...

dkama said...

mamai:
bro, len kali aku soh XPDC buat lagu "kita bukan penyu".. tapi js kavin dan lama meninggal, sbb tuh diorang tak bekarya lagi...

a.b geldofg said...

:)

Dkama said...

a.b geldofg:
:))

anak laut said...

salam...dkama,

terima kasih sudi singgah..

p/s: orang berduit memang berwang..not beruang.hehehe.

sis_nita said...

saya suka rock dulu2..
suka sangat2..

zairi said...

kita peng-yu!!! aku rindu ngan xpdc.

Anonymous said...

awal yang baik