Saturday, April 11, 2009

Thai Songkran Festival

Festival ni berlangsung selama dua hari jer iaitu 11/04/09 hingga 12/04/09. berlangsung secara live kat betul2 depan Hotel Hihgland n Hotel Genting. Pengunjung yang datang ke Festival ni dihiburkan dengan Live Band yang datang dari Thai... aku tabit tol kat pemain gitar base die... mmg rock abis... bayak lagu2 rock tanah air diorang, lagu hit dari gun n roses n lagu cina diorang perform... lagi yang menarik kat sini ada kolam buih sabun... seronok pulak aku tengok anak mat saleh main buih kat dalam tu... rase gak nak joint tapi aku still dalam tugas... so dapat tengok jer la.... pastu ader la sikit game ala2 fun fair... bayak jugak barangan buatan thai yang diorang jual kat Festival ni... kalau tengok gambar tu bebetul nampak la gajah tu tengah jeling kat aku.. dia nak berkenalan ngan aku ar tu... lupa lak nak tanya tambang naik gajah tu berapa... k lah kalau sempat korang tengok lah sendiri kat genting.... kepada warga genting harap korang jangan buli sangat gajah tu... cian beb! penat dia bejalan tak renti renti... tapi tadi aku bekongsi tebu ngan gajah... dia makan tebu yang aku dah makan sikit... pheeeeeeeeeewheeeeeeeeeeeet....

4 comments:

hakim razak said...

gle ar abg gajah...pose bek nyer dgn gajah...hampir serupa dh...patut ske makan tebu,huhuhu

dkama said...

tapi gamba ko ader separuh jer... ko makan tebu gak ker?? telinga cam seiras ngan gajag jer...? huhuhu

T.u.Y.a said...

dkama,lama dah Tuya x g Genting nih..nak g leh la jadik tour guide kan..kan.kan..hehehehhh

dkama said...

cikgu nyer pasal dkama sanggup jadi fotografer sekali tau